5 riscuri majore care amenință economia mondială

La 10 ani de la criza creditelor ipotecare din Statele Unite, care a declanșat o undă de șoc uriașă în întreaga lume, economia mondială se confruntă cu o noi riscuri. Economistii au inventariat cinci riscuri majore care ar putea avea efecte imediate. În aceste condiții, perspectiva unei alte recesiuni globale devine din ce in ce mai reală, în Statele Unite și în cele mai mari economii din Europa și Asia, informează Digi24, care citează CNBC.

1. Economia SUA dă semne de oboseală

„Când America strănută, lumea se îmbolnăvește de gripă”, se spune. Din aprilie până în iunie, investițiile în afaceri au scăzut cu 1% față de același trimestru din 2018. În plus, încrederea consumatorilor a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele nouă luni în septembrie. Producția industrială a scăzut la cel mai scăzut nivel din 128 de luni, ceea ce a dus la o scăderea cu 800 de puncte a indicelui Dow Jones în doar două zile. Și profiturile corporațiilor au scăzut, S&P 500 înregistrând o scădere a veniturilor atât în primul trimestru cât și în cel de-al doilea trimestru ale anului 2019.

2. China se îndatorează tot mai mult

China și-a alimentat economia din datorii, iar numerele au devenit uimitor de mari. Analiștii spun că principala problemă a Chinei este datoria corporativă, care a crescut constant de la criza financiară globală din 2008.

3. Protestele din Hong Kong

Centrul financiar acționează ca o poartă de intrare și de ieșire pentru economia chineză, prin intermediul băncilor care se astabilesc aici. Prin urmare, tulburările civile continue ar putea afecta economiile din întreaga lume.

4. Risc major din Argentina

Argentina are datorii scadente în valoare de 80 de miliarde de dolari în 2019 și 2020, iar perspectiva ca țara să își dorească rostogolirea datoriilor, pentru a treia oară în mai puțin de 20 de ani, este din ce în ce mai puternică.

4. Căderea „dictatorului preferat” al lui Trump

Egiptul fierbe din cauza unor manifestații împotriva guvernului egiptean în mai multe orașe. Cifrele Departamentului de Stat arată că investițiile directe ale SUA în Egipt au fost de 21,8 miliarde de dolari și relațiile dintre cele două țări s-au îmbunătățit recent.

Sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *