Bucureștiul consolidat. Cum decurg lucrările la imobilul din Strada Blănari, Nr 2 – GALERIE FOTO

În Bucureşti se află cele mai multe clădiri din ţară încadrate în clasele de risc seismic. Primăria Capitalei va reabilita până la sfârşitul anului toate cele 349 de imobile încadrate în clasa I de risc seismic.

Sunt 43 de ani de la ultimul cutremur care a zguduit capitala României. Este vorba de cel din 1977, care a avut o magnitudine de 7,4 pe scara Richter și care a făcut nu mai puțin de 1.578 de victime, la care s-au adăugat peste 11.000 de persoane rănite. Nu mai puțin de 35.169 de locuințe au fost afectate de acest seism și, o parte din ele, au fost demolate și refăcute prin intermediul sistematizării lui Nicolae Ceaușescu. Multe clădiri au rămas însă în picioare și reprezintă un pericol pentru bucureșteni. Aceste clădiri sunt cunoscute în limbajul uzual drept „blocurile cu bulină roșie”. Și sunt cu sutele în Capitală.

Până la data de 31.12.2019 s-au executat lucrări în procent de 20% din obiectul contractului privind consolidarea imobilului de locuințe, Strada Blănari, Nr. 2, sectorul 3 al Capitalei.

Au fost executate următoarele categorii de lucrări:

  • desfacerea zidurilor și a planșeelor degradate;
  • evacuarea molozului din șantier;
  • execuția săpăturii și a grinzilor de fundare;
  • armarea, cofrarea și turnarea structurii de rezistență (stâlpi, pereți, planșee);
  • refacerea zidurilor din cărămidă la subsol și parter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *