Bucureștiul de altădată prinde contur

Mai multe clădiri emblematice din București vor fi restaurate și reabilitate parte a unui program derulat de Primăria București prin intermediul  Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și al Companiei Muncipale Consolidări București.

Doar în decursul acestei luni au fost finalizate lucrările de restaurare a fațadelor a două clădiri de pe Bulevarul Regina Elisabeta.

“Încă o clădire din centrul Capitalei și-a recăpătat strălucirea interbelica. Am finalizat intervenția de urgență la fațada imobilului din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 41. Fațada avea nevoie de reparații capitale și de punere în siguranță pentru ca pietonii, mulți dintre ei turiști străini, să nu mai fie în pericol. Acum, colegii de la Administrația și Compania Municipale pentru Consolidări se mută cu lucrările în interior. Clădirea este inclusă în categoria Urgență 1 și are nevoie de consolidare”, a scris, pe Facebook, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Acesta era mesajul publicat de edilul șef al Capitalei la doar trei zile de la finalizarea în timp record a reparatiilor capitale la fațada clădirii din Bulevardul Regina Elisabeta nr 16.

“Se lucrează acum la consolidarea altor zeci de cladiri cu bulina. Îi felicit pe colegii mei de la Administrația si Compania Municipală pentru consolidarea clădirilor pentru implicare și energie”, le-a transmis Gabriela Firea echipei care a reușit să redea Bucureștiului strălucirea clădirilor de altădată.

Potrivit reprezentanților Companiei Muncipale Consolidări București, fațadele aveau nevoie de reparații capitale și de punere în siguranță pentru ca pietonii, mulți dintre ei turiști străini, să nu mai fie în pericol.

Lucrările la cele două imobile au durat mai putin de două luni.  

Alexandru Catrina, manager de proiect în cadrul Companiei Municipale de Consolidări, a declarat pentru Antena 1 că: “până acum, am finalizat toate lucrările, și cele de consolidare și cele de refacere a fațadelor, în termenele asumate prin contracte sau chiar am devansat aceste termene. Unele lucrări, precum cea de la Brezoianu 14, cea de pe Splaiul Independentei 56 sau cea de pe Calea Moșilor 27, au fost finalizate chiar în timp record, în câte o lună sau o lună și jumătate fiecare.”

În ultimii 3 ani, au fost realizate expertize tehnice. Peste 220 de imobile sunt incluse in programul de reducere a riscului seismic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *