Calea Victoriei renaşte. Patru clădiri cu risc seismic ridicat, consolidate în doar o lună

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a anunţat, ieri, 25 septembrie, că au fost finalizate lucrările de restaurare şi reparaţii pentru patru clădiri situate pe Calea Victoriei din Capitală.

Astfel, cele patru imobile de pe Calea Victoriei nr. 100, Calea Victoriei nr.101,106 şi 1-5, „strălucesc” de parcă ar fi fost ridicate ieri.

Calea Victoriei nr. 100

Calea Victoriei nr. 101

Calea Victoriei nr. 126

Calea Victoriei nr. 1-5

În luna august, Primarul General al Capitalei a transmis pe Facebook dechiderea acestor lucrări de consolidare de pe Calea Victoriei.

„Ne pregătim să punem schelă și pe blocul din Calea Victoriei nr. 1-5, la intersecția cu Splaiul Independenței. În mai puțin de un an, au fost refăcute fațadele a zece imobile, unele dintre ele monument-istoric. În doar doi ani de la înfiinţare, compania şi administraţia pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic au consolidat 12 cladiri cu bulină, 20 de fatade şi au pus în siguranţă 200 de imobile. Spre deosebire de anii anteriori, când nu a existat o astfel de preocupare. În 25 de ani, au fost consolidate doar 20 de cladiri. Nici macar unul pe an!”, a mai scris Gabriela Firea pe Facebook, luna treciută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *