Cazierul fiscal poate fi obținut online

Persoanele fizice și cele juridice pot obține cazierul fiscal mult mai ușor începând de astăzi dacă sunt înregistrați în Spațiul Public Virtual, a anunțat Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Serviciul electronic  Spaţiul Privat Virtual oferă contribuabililor înrolați o nouă facilitate: posibilitatea de a solicita şi de a primi, on-line, cazierul fiscal”, se menționează în comunicatul remis de Fisc.

Ce pași ai de urmat

Contribuabilii care doresc să beneficieze de noul serviciu pus la dispoziție de ANAF trebuie să urmeze următoarea procedură:
– solicitarea se transmite prin intermediul Secţiunii „Solicitări / Eliberare documente/ Certificat de cazier fiscal”,
– trebuie selectatat CIF/CNP-ului pentru care se doreşte eliberarea certificatului
– și menţionat motivului solicitării.
Cazierul fiscal eliberat de ANAF poate fi regăsit în Secţiunea „Mesaje”.

„Reamintim contribuabililor că serviciul Spaţiul Privat Virtual este uşor de accesat, gratuit şi disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică”, se mai precizează în comunicat.

Acest serviciu online permite obţinerea informaţiilor privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale.

Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *