Cei mai buni 100 Angajatori. Cognizant Softvision: Cum se scrie codul unei strategii de de HR fără erori

Cu o prezență în România de peste 20 de ani, Cognizant Softvision oferă produse și soluții software inovative bazate pe tehnologii de ultimă generație pentru a facilita interacțiunea dintre consumatori și marile companii ale lumii.

Astfel, a ajuns să creeze experiențe digitale pentru branduri globale precum Groupon, Macy’s, Mozilla sau Estée Lauder. Cognizant Softvision este noul brand sub care operează compania fondată de antreprenorul român Laurențiu Russo în urma preluării de către Cognizant Digital Business, una dintre cele mai renumite companii de software din lume.

„Sunt convinsă că vom schimba lumea prin scala globală, oferită de Cognizant, și expertiza specialiștilor Softvision în domenii de actualitate precum: Machine Learning, Artificial Intelligence, Internet of Things, Robotic Process Automation și altele. Portofoliul comun de clienți din Top Fortune 500 și accesul la tehnologii de ultimă oră oferă oportunitatea specialiștilor noștri să creeze produse și servicii cu un impact global“, spune Vasilica Zuld, HR și PR director Cognizant Softvision.

Compania are, la nivel național, sedii în Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Baia Mare, dar și echipe remote. Astfel, specialiștii din departamentul de resurse umane au una dintre cele mai complete perspective cu privire la situația forței de muncă din domeniul IT.

„Cea mai mare provocare este să contrabalansezi dezechilibrul dintre cererea tot mai mare de specialiști și imposibilitatea pieței de a o satisface, situație ce apare pe fondul numărului insuficient de absolvenți de profil din fiecare an“, arată Vasilica Zuld.

Cu toate acestea, datorită unui brand de angajator dezvoltat în timp, compania are o misiune mult mai ușoară în procesul de recrutare.

„Oamenii, nivelul ridicat de expertiză, proiectele cool, tehnologiile de ultimă generație și clienții de renume mondial sunt cele mai importante atuuri ale Cognizant Softvision“, enumeră Vasilica Zuld câteva dintre argumentele pe care le are atunci când vine vorba despre a convinge potențialii candidați.

Iar validarea acestor inputuri se poate găsi tocmai în modul în care agajații actuali sunt motivați.

Vasilica Zuld, HR și PR director Cognizant Softvision

Noul brand Cognizant Softvision pune accent pe inovația digitală și, totodată, asigură continuitatea identității și cumulului de atribute ale brandului Softvision, atribute ce au asigurat o dezvoltare durabilă și sănătoasă a businessului în ultimii 20 de ani.

Vasilica Zuld, HR și PR director Cognizant Softvision
Locul XIX – Cei mai buni 100 Angajatori din Economie

Acest articol a apărut în anuarul „Cei mai buni 100 ANGAJATORI din economie”, lansat în cadrul conferinței TOP HR Challenges din 25 iulie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *