Cei mai buni 100 Angajatori. ING Bank România, cu un pas înainte

Un nou model de lucru adaptat generațiilor tinere prin care li se acordă angajaților flexibilitate la locul de muncă, atât din punct de vedere al spațiului cât și al programului.

Astfel, ING Bank este prima bancă din România care a introdus metodologia Agile, un program utilizat mai degrabă de către mari corporații din IT.

Chiar dacă la o primă vedere era o provocare, noua arhitectură organizațională Agile a dat roade și banca a înregistrat anul trecut rezultate de excepție, atât din punct de vedere al portofoliului de credite, cât și al numărului de clienți care folosesc platforma digitală.

Cu o prezență de peste 25 de ani în România, ING Bank deține un brand puternic de angajator, a cărui identitate este dată de către proprii salariați.

„Ei sunt deschiși la schimbare și vin mereu cu idei proaspete și cu provocări, și astfel întregesc rolul nostru de bancă digitală“, explică directorul de HR al ING Bank, Patricia Andrei.

Astfel a ajuns ING pe locul 1 în topul celor mai recomandate bănci din România.

„ING este o bancă cu un ADN special și cu o puternică amprentă digitală. În echipa noastră nu avem (doar) bancheri, în sensul clasic, ci o diversitate de profiluri, experiențe și atitudini, pasiuni, care se îmbină armonios și creativ pentru a fi mereu cu un pas înainte, pregătiți pentru viitor“, spune Patricia Andrei, director HR ING România.

Patricia Andrei, director HR ING România

În echipa noastră nu avem (doar) bancheri, în sensul clasic, ci o diversitate de profiluri, experiențe și atitudini, pasiuni, care se îmbină pentru a fi mereu cu un pas înainte.

Patricia Andrei, director HR ING România
Locul XVIII – Cei mai buni 100 Angajatori din Economie

Acest articol a apărut în anuarul „Cei mai buni 100 ANGAJATORI din economie”, lansat în cadrul conferinței TOP HR Challenges din 25 iulie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *