Cei mai buni 100 Angajatori. KMGI (Rompetrol), sursă de inspirație pentru angajați mulțumiți

Un brand istoric cu anduranță, angajați cu expertiză și loiali. Așa poate fi caracterizată Rompetrol, principala marcă deținută de grupul KMG International, care desfășoară operațiuni în sectoarele de rafinare și petrochimie, retail, trading și servicii industriale în 12 piețe principale.

În România, KMG Internațional deține și operează două rafinării –Petromidia, cea mai mare rafinărie locală și una dintre cele mai moderne rafinării din regiunea Mării Negre, cu o capacitate de prelucrare de peste 5 milioane de tone anual, și Vega, cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905, dar și o rețea extinsă de distribuție a carburanților.

Cu cei peste 3.400 de angajați, compania se află printre angajatorii de top din România, lucru care se datorează și istoriei de 40 de ani de la înființarea rafinăriei de la malul Mării Negre, unde s-au format și specializat mai multe generații de petroliști.

Pentru departamentul de resurse umane ultimul an a fost unul intens, programele și activitățile derulate fiind concentrate pe cele mai importante trenduri: digitalizare, noi modalități de învățare, consolidarea legăturii cu tânăra generație.

„Valorificăm tehnologia în beneficiul angajaților și creăm programe de dezvoltare online și offline care să genereze modele de busines eficiente“, spune Simona Popovici, Group Human Resources Director KMG International, precizând că strategia de employer branding a cuprins campanii adresate viitoarei generații de profesioniști.

Strategie pe 3 piloni

În procesul de recrutare și selecție, departamentul pe care îl coordonează a avut o bază reală în brand, evoluția de angajator și stabilitatea financiară.

„Odată cu maturizarea și sofisticarea pieței, candidații vor să fie asociați cu succesul unui brand de angajator puternic, cu impact în societate, care excelează în industria respectivă și care răspunde aspirațiilor personale“, dezvăluie Simona Popovici.

Strategia de retenție și fidelizare a angajaților are la bază un program de wellbeing integrat pe 3 piloni: starea de bine fizică, starea de bine socială și emoțională și siguranța financiară.

Și pentru că rezultatele bune sunt obținute mult mai ușor atunci când angajații lucrează într-un mediu plăcut și confortabil, anul acesta a fost inaugurat Hub-ul Rompetrol, „un spațiu neconvențional și un centru de inspirație pentru angajații noștri, un loc relaxat pentru discuții libere, un spațiu creativ potrivit pentru diverse evenimente interne“, mai spune Simona Popovici.

Simona Popovici, Group Human Resources Director KMGI

Obiectivele noastre prezente și de viitor sunt în primul rând de a ne onora promisiunile în fața angajaților, consumatorilor, partenerilor noștri. Ne dorim să creăm experiențe pozitive, în linie cu valorile companiei, susținute atât în interior, cât și în exterior.

Simona Popovici, Group Human Resources Director KMGI
Locul XVI – Cei mai buni 100 Angajatori din Economie

Acest articol a apărut în anuarul „Cei mai buni 100 ANGAJATORI din economie”, lansat în cadrul conferinței TOP HR Challenges din 25 iulie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *