Cei mai doriți angajatori în 2019

Continental este cel mai dorit angajator în 2019, conform Topului realizat de Catalyst Solutions,  devansând Oracle, care a fost liderul clasamentului în ediția de anul trecut. Locurile 3 și 4 au fost păstrate de Microsoft și IBM, iar pe locul 5 a urcat OMV Petrom, devansând Amazon, care a pierdut 3 poziții în clasament.

Studiul “Cei mai doriți angajatori” a fost derulat în perioada martie-mai a acestui an pe un eșantion de 18.247 de respodenți cu profil business, engineering și farma. Acesta este cel mai complex instrument din piață care măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor de pe piața locală și oferă o înțelegere a comportamentului candidaților și așteptările acestora în raport cu angajatorii locali.

“Anul acesta, Continental ocupă primul loc în topul preferințelor respodenților. Dimensiunea organizației, alături de distribuția geografică și diversitatea de roluri pe care un potențial candidat o poate găsi într-o astfel de organizație sunt câteva din lucrurile care au contribuit la numărul mare de nominalizări ca cel mai dorit angajator”, a declarat Alexandra Stancu, Employer Branding Consultancy Coordinator – Catalyst Solutions.

Conform sursei citate, sectorul IT&C rămâne cel mai bine reprezentat în top 10, 70% dintre companiile aflate în primele 10 locuri activând în acest sector. Și băncile au înregistrat o creștere semnificativă în numărul de mențiuni. Unul din factorii care au contribuit la acest lucru este reprezentat de proiectele de digitalizare lansate de către acestea cu scopul de automatizare a proceselor, realizarea de plăți contactless, utilizarea de roboți pentru interacțiunea cu clienții sau lansarea de noi platforme digitale pentru clienți. “Acest lucru duce la o revitalizare a unui industrii percepute ca fiind destul de tradițională”, explică Alexandra Stancu.

Evoluții bune înregistrate de Orange și Bosch Romania

Printre marile surprize ale ediției din acest an a clasamentului realizat de Catalyst se află intrarea în primii zece cei mai doriți angajatori de către Orange, care s-a aflat pe locul 12 anul trecut, și urcarea pe poziția a 6-a a companiei Bosch România, de pe locul 10 în 2018.

5 factori asociati cu Cei mai doriți angajatori

În cadrul studiului din acest an au fost evaluați factorii asociați cu fiecare dintre angajatorii nominalizați. În total, au fost analizați 22 de factori grupați în 4 mari categorii: reputația; mediul de lucru; pachetul salarial și oportunitățile de avansare; oportunitățile de dezvoltare profesională și caracteristicile jobului unui angajator.

Atractivitatea pachetului salarial rămâne factorul asociat cel mai des cu plasarea unei companii în topul Celor mai doriți angajatori. Astfel, asocierea brandului de angajator cu noțiunea de „companie care oferă pachete salariale atractive” contribuie destul de mult la cât de atractiv este un angajator pe piața forței de muncă, arată reprezentanții Catalyst Solutions.

A fi jucător de top în domeniul în care compania operează este al doilea factor ca frecvență în asociere cu Cei mai doriți angajatori. De cele mai multe ori vine la pachet fie cu dimensiunea organizației și succesul pe piață, cifra de afaceri generată sau produsele și serviciile oferite. Al treilea factor face referire la companiile care dețin sistem interne prin care se asigura că le oferă candidaților mediul în care să crească în permanență.

Brandul de angajator este foarte important pentru procesul de recrutare, iar factorii de mai sus sunt importanți pentru poziționarea companiei în piață și deschiderea candidaților către noi oportunități profesionale venite din partea reprezentaților companiei. În timp ce, criteriile care influențează alegerea unui angajator vor face diferența în decizia de angajare.

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 13 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :
www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc de două ori pe an, în București, Timișoara și online, pe www.hipo.ro;
DevTalks, eveniment care reunește 1.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, Cloud computing și Big Data;
Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;
Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.

Mai multe detalii despre TOP Cei mai doriți angajatori în 2019 puteți găsi aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *