CJ Ilfov a lansat un incubator de afaceri pentru tinerii antreprenori

Consiliul Județean Ilfov a lansat Ilfov Business Hub, un incubator de afaceri menit să sprijine dezvoltarea startup-urilor, precum și să promoveze cultura antreprenorială în rândul tinerilor. 

“Vrem să transformăm Ilfovul în cel mai profitabil judeţ al României din punct de vedere economic, să creăm condiţii, un mediu de afaceri propice pentru cei tineri şi toate acestea în contextul în care noi nu avem o cultură a antreprenoriatului”, a declarat președintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

“Îmi doresc ca acest incubator de afaceri să aibă succes pentru că va da un semnal pentru ceea ce se va întâmpla pe viitor şi sper să dezvoltăm, astfel, Parcul Ştiinţific de la Măgurele. Avem nevoie de noi repere, iar acest incubator este un început pentru alte repere”, a mai spus Petrache, în cadrul evenimentului de lansare a IBH, care a avut loc, miercuri, la noul sediu al Universităţii Bucureşti.

Cine se poate înscrie

În Ilfov Business Hub pot intra tineri care au cel puţin 18 ani împliniţi şi care vor să dezvolte o afacere în judeţul Ilfov, indiferent de unde sunt.

Sunt disponibile 60 de locuri. Timp de şase luni, tinerii vor face cursuri de afaceri şi vor fi ghidaţi de mentori în realizarea unui plan de business. În urma unui concurs, cele mai bune 16 proiecte vor fi selectate să primească, pentru trei ani, tot sprijinul necesar pentru înfiinţarea şi dezvoltarea unei firme. Fiecare din cele 16 firme va crea câte două locuri de muncă.

Firma care va administra incubatorul de afaceri a fost desemnată în urma unei achiziţii publice şi este o companie de consultanţă cu experienţă în incubarea start-up-urilor şi în atragere de finanţări. Contractul de administrare a fost semnat pe trei ani şi are o valoare 1,4 milioane lei.

Rodica Lupu, director Loop Operations: „Suntem bucuroşi că am obţinut administrarea incubatorului. Mă bucur că vine de la o autoritate publică, ce a ales să delege administrarea către o firmă privată, gest de maximă înţelepciune. Ce este un incubator? Un program care susţine afacerile pe o perioadă mai lungă. Nu este doar un furnizor de servicii de consultanţă, dar toate aceste servicii sunt oferite de Ilfov Business Hub”.

În cadrul IBH tinerii pot învăţa să facă business, vor fi asistaţi de oameni de afaceri şi mentori, vor primi consiliere şi vor avea la dispoziţie şi un spaţiu de birouri, în mijlocul Bucureştiului, în Centrul Vechi.

Înscrierile în program se fac până în 30 noiembrie accesând link-ul http://s9.ro/10xr.

“În cei trei ani de zile, cei 16 antreprenori selectaţi vor avea acces la servicii de consultanţă, evenimente de networking, expunere la comunităţi şi investitori, consultanţă pentru finanţare, pentru scalare, pentru pieţe internaţionale, la tot ce au nevoie, astfel încât afacerea respectivă să îşi ia zborul. Acest program va fi personalizat, iar incubarea se face în baza unui contract de incubare însoţit de o foaie de parcurs, agreate împreună cu mentorii din hub şi potenţialii investitori. Mai exact, firma incubată primeşte nenumărate facilităţi, dar are şi nişte obligaţii care ţin de diligenţă, au obligaţia de a munci, de a nu compromite sau de a nu trata cu superficialitate efortul pe care îl face incubatorul”, a mai precizat Rodica Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *