Coreea de Sud cere companiilor să-i lase pe angajaţi să lucreze de acasă

Seul, Coreea de Sud

Coreea de Sud a fost în februarie a doua cea mai afectată ţară de pandemie, dar a reuşit totuşi să ţină sub control situaţia prin testarea extinsă. Cum zilele acestea s-a raportat un număr mare de cazuri de coronavirus, autoritățile le cer companiilor să le permită angajaţilor să lucreze de acasă. Mai mult, Adunarea Naţională de la Seul a fost închisă, anunță agențiile international de presă conform Agerpres.ro.

De la mijlocul lunii august, au apărut totuşi noi focare epidemice, majoritatea legate de biserici protestante. Joi, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (KCDC) a anunţat 441 de noi cazuri, majoritatea în regiunea Seul, unde trăieşte jumătate din populaţia de 52 de milioane de locuitori a ţării. Este cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri din şase luni, după săptămâni în care cifrele au fluctuat între 30 şi 40.

În acest context, Coreea de Sud a îndemnat companiile să le permită angajaţilor să lucreze de acasă şi a atras atenţia asupra riscului unor focare în spaţiile de muncă aglomerate.

„Vă rugăm să verificaţi atent factorii de risc la locurile de muncă, acolo unde mediul de lucru este în mod special vulnerabil la infecţii, cum ar fi birouri de call center şi depozite de logistică”, a spus ministrul Sănătăţii, Park Neung-hoo.

„Pentru a diminua transmiterea la locurile de muncă, vă rugăm să reduceţi numărul de angajaţi prin programe de lucru flexibile, prin telemuncă şi prin orare decalate”, a declarat el.

În acelaşi timp, Adunarea Naţională şi-a închis joi porţile după ce un fotojurnalist care acoperea miercuri o reuniune a Partidului Democrat (centru-stânga) aflat la putere a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Mesajul unui producător mic de mobilă: Cumpărați produse românești să salvăm economia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *