Corneliu Bodea, Adrem: “Oamenii vor rămâne în țara lor dacă vor avea salarii decente”

Principala metodă de a menține oameni în România și de a aduce oameni din alte zone pe piața locală este acea de a oferi condiții mai bune, consideră Corneliu Bodea, CEO-ul Adrem. Acesta a precizat în cadrul TOP HR Challenges, eveniment organizat, joi, de Capital Media Production, că “oamenii vor rămâne în țara lor dacă vor avea salarii decente”.

CEO-ul Adrem a explicat că dacă în urmă cu 4-5 ani atrăgea atenția asupra unui risc major pe care situația forței de muncă îl va avea cu privire la economia României, în acest an Corneliu Bodea spune că este mult mai optimist. Și asta pentru că în prezent situația forței de muncă este discutată zilnic și preocupă atât statul cât și mediul privat. “Astăzi pot să vă spun că lucrurile sunt pe cale de a fi rezolvate”, a menționat Corneliu Bodea.

Sprijinirea companiilor pentru a putea crește salariile este una dintre măsurile importante pe care statul trebuie să și le asume pentru a echilibra creșterea forțată a veniturilor în sectorul public, a menționat Corneliu Bodea.

Efectele creșterii salariilor

“A fost îndelung criticată metoda pe care guvernul acesta a aplicat-o pentru a crește veniturile salariaților. Au crescut abrupt veniturile în sectorul public. Eu nu spun ca acesta este un lucru bun. Totodată migrația pe care și eu am suferit-o în compania pe care o conduc, migrația spre sectorul public a creat o presiune pe noi, pe privați, pe economie, în general. De acea a trebuit să găsim metode să creștem veniturile oamenilor, salarile, pentru a-I menține în companie. Metodă ortodoxă sau mai puțin ortodoxă, dacă ne uităm la cifre a dat rezultate. Salariile în ultimii ani au crescut și în sectorul privat. Dacă statul se oprește aici această măsură pe care a aplicat-o se va dovedi un eșec”, a spus Corneliu Bodea, cu mențiunea că facilitățile oferite prin OUG 114 sectorul de construcții au fost benefice.

Totodată, CEO-ul Adrem a menționat că o altă metodă care ar trebui să însoțească măsurile de creștere forțată a salariilor din sectorul public este aceea de a crește nivelul investițiilor publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *