Ce avere au cei mai bogaţi oameni

Aproape 47 de milioane de oameni, adică sub 1% din populaţia adultă a lumii, au o avere cumulată de peste 25  de ori mai mare decât cei mai săraci 2,9 miliarde de oameni, care reprezintă 56% din populaţia adultă a lumii. Primii au o avere medie ce depăşeşte un million de dolari, în timp ce majoritatea populaţiei adulte de pe glob are o avere mai mica de 10.000 de dolari. Mai mult, cei 47 de milioane de milionari au o avere aproape egală cu cea pe care o cumuleză restul de 5 miliarde de adulţi, ajungând la 158,5 mii de miliarde de dolari.

Acestea sunt doar o parte din concluziile celei de-a zecea ediţie a Global Wealth Report, studiul publicat de Credit Suisse şi considerat a fi cel mai fidel barometru al avuţiei la nivel mondial. Acesta mai arată că numărul milionarilor lumii a crescut cu 1,1 milioane. SUA au contribuit cu peste jumătate la această înmulţire a milionarilor de pe glob, cu 675.000 nou intraţi în această categorie. Cu toate acestea, o altă concluzie interesantă este că numărul chinezilor bogaţi l-a depăşit în premieră pe cel al americanilor bogaţi. Astfel, între primii 10% cei mai bogaţi oameni din lume se numărau, la jumătatea acestui an, 100 de milioane de chinezi, în comparaţie cu  99 milioane de americani.

Raportul prevede că nivelul global al averilor va creşte cu 27% în următorii cinci ani, pentru a ajunge la 459 mii de miliarde de dolari în 2024. În acest context, numărul milionarilor din lume ar urma să ajungă la 63 de milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *