Fiscul pregătește o nouă procedură de rambursare a TVA. Mirela Călugăreanu: Până la sfârşitul lunii martie vom finaliza proiectul

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va finaliza până la sfârşitul lunii viitoare un proiect privind o nouă procedură de rambursare de TVA, a anunţat, miercuri, preşedintele Agenţiei, Mirela Călugăreanu, la „Conferinţa Anuală de Taxe”, eveniment organizat de PwC România.

„Până la sfârşitul lunii martie, la nivelul ANAF, se va finaliza un proiect privind o nouă procedură de rambursare a taxei pe valoarea adăugată în România. Care este filosofia? Filosofia este următoarea: să extindem sistemul de rambusare cu control ulterior la toate categoriile de contribuabili, ca regulă generală, şi sigur, analiza de risc este cea care îţi determină riscul fiscal mare, ridicat, şi care implică inspecţia fiscală”, a spus Mirela Călugăreanu, citată de Agerpres.

Președintele ANAF a menționat că rambursarea TVA va urma o cu totul altă procedură, iar instituţia va fi gata în luna martie pentru a începe consultările pe marginea ei şi a vedea dacă aceasta este formula cea mai coerentă.

„Rambursarea TVA va urma o cu totul altă procedură. Ne va scăpa de acele controale extinse în timp care nu ne aduc mai nimic”, a explicat Mirela Călugăreanu.

Ce alte proiecte pregătește ANAF

Totodată, șefa ANAF a prezentat și alte proiectele în desfășurare la nivelul instituției pe care o conduce.

„Un proiect în domeniul digitalizării ANAF, care va funcționa în curând, este acel al popririi electronice. După ce a fost adoptat cadrul legal, începând cu luna martie veți vedea un progres din acest punct de vedere. Pentru implementarea acestui sistem de poprire electronică am avut discuții și am colaborat cu instituțiile de credit și ARB pentru ca lucrurile să se întâmple cât mai curând”, a spus ea, potrivit hotnews.ro.

Potrivit acesteia, interconectarea caselor de marcat se va întâmpla în acest an și “se fac eforturi ca lucrurile să se întâmple cât mai curând posibil”.

Un proiect care se va implementa anul acesta ține de implementarea unui sistem operativ de executare silită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *