Ioan Nani, Antibiotice: A trebuit să ne adaptăm rapid la realitatea crizei sanitare

Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi. Sursa: RFI

Compania Antibiotice Iași, deținută de Ministerul Sănătății, a reușit în ultimele trei luni să onoreze toate comenzile către spitalele din România, a reușit să vândă în continuare în Marea Britanie, principalul client pentru medicamentele anti-infecțioase injectabile, și a reluat producția unor medicamente care ”par veșnice și de demult”, a anunțat directorul general al companiei, Ioan Nani.

Industria farmaceutică locală a performat, în contextul crizei COVID – 19, aprovizionând, aproape imediat, spitalele cu medicamente suport necesare tratamentelor specifice iar, pe viitor, trebuie să fie inclusă ca prioritară în strategia de dezvoltare a României, a precizat directorul Antibiotice Iași, în cadrul unei conferințe de profil, organizată de Ziarul Bursa.

Ioan Nani, a spus că prezența companiei în state precum Asia de Sud-Est a fost neîntreruptă, ”acolo unde spitalele au primit de la noi medicamentele în tratamentul asociativ”.

„Se pun mereu întrebări cum s-a adaptat industria farmaceutică în această perioadă. Ne-am adaptat cum de fapt s-au adaptat toţi oamenii din lume, cu măsuri din cele mai restrictive, cu măsuri care au vizat în primul rând protecţia salariaţilor pentru că fără ei eforturile noastre de a fi folositori într-o asemenea situaţie ar fi fost inutile”, a explicat șeful Antibiotice Iași.

„Faptul că lucrăm cu stocuri de siguranţă, la 45 de zile, la 90 de zile la anumite medicamente, a fost de fapt o măsură salvatoare având în vedere că perioada de urgenţă este iată urmată de o perioadă de relaxare în care va conta foarte mult modul în care oamenii vor învăţa să convieţuiască cu virusul şi în acelaşi timp să continuăm să trăim având grijă de sănătate”, a mai spus Nani.

Citiți și:
Antibiotice Iași va produce medicamentul promovat de Trump în lupta împotriva Covid

Potrivit acestuia, spitalele din țară a fost aprivizionate tot timpul de la Iași cu medicamente asociative tratamantului COVID-19 în condiţiile în care compania reprezintă principalul producător de medicamente anti-infecţioase beta-lactamice.

”La începutul crizei, lunile martie-aprilie, Antibiotice a reușit cu succes să contribuie la aprovizionarea tuturor spitalelor cu medicamente asociative pentru tratamentul COVID-19 si cu medicamente antiinfecțioase betalactamice, cefalosporine și carbapeneme, pentru pacienții cu afecțiuni asociate”, a afirmat acesta.

în ultimele trei luni, Antibiotice a reuşit să aprovizioneze toate spitalele din România cu medicamente asociative tratamentului Covid-19, şi nu numai, în condiţiile în care compania reprezintă principalul producător de medicamente anti-infecţioase beta-lactamice.

De asemenea, livrările la export s-au făcut neîntrerupt, obligațiile pe care și le-a asumat fiind astfel respectate.

De la Penicilina, primul produs fabricat în 1955, compania ieșeană a lansat pe piață și a fabricat sute de substante farmaceutice.

În prezent, Antibiotice este unul din cei mai importanți producători români de medicamente generice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *