Joseph Hadad, UNTOLD și Glovo, printre câștigătorii Galei Romanian Hospitality Awards

Emoție, recunoaștere, premii. O seară magnifică în care cei mai buni specialiști și branduri din HoReCa au fost recompensați cu trofee în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Romanian Hospitality Awards, organizată de Hospitality Culture Institute la Stejarii Ballroom.

La cele 14 categorii de premii au fost înmânate trofee finaliștilor care s-au clasat pe primele 3 locuri.  

Seara a fost deschisă de către Prof. Ray F. Iunius, președintele juriului. Domnia sa a punctat că aceste premii reflectă evoluția acestui domeniu iar oamenii din ce în ce mai calificați fac să avem servicii mai bune și să tindem spre excelență. Mai mult, Prof. Ray a spus: “Nu vorbim doar de excelență, ci de pasiune. Și sper că azi vom premia cu adevărat pasiunea!” 

Primul premiu special

Dacă anul trecut Premiul de Excelență al Institutului a fost oferit lui Dragoș Anastasiu pentru întreaga activitate în turism și ospitalitate, distincția din acest an a fost acordată lui Gabriel Constantin. El este românul care, de 2 ani, se află la conducerea Hotelului Trump din Chicago.

Printr-o transmisiune live din SUA, acesta a spus că îi este dor de țară și este onorat de premiul primit. „Toată familia și prietenii sunt în țară și mi-e dor mereu de România. Mi-e dor de mâncarea românească și de tradițiile din România. Atât de dor încât am învățat bucătarul de aici să facă mâncarea noastră.”

Emoții pentru zeci de invitați

Cu emoții vizibile, zeci de participanți la Gală au așteptat cu sufletul la gură anunțarea marilor câștigători. Iată care au fost cele 14 categorii și premianții.

Seara a debutat cu o premieră. La categoria „Cea mai bună deschidere” au fost desemnați 2 câștigători, întrucât în urma voturilor s-a obținut egalitate. Astfel:

Bistro Ateneu – „A fost un an extraordinar pentru mine,  ca bucatăr Chef și coordonator. Am pornit de la o ambiție mică, ce a devenit mare și apreciată. A fost o muncă a unei echipe devotate, ceea ce este foarte important. Sper să vină lucruri și mai mari pentru oamenii devotați”, a spus Alexandru Dumitru, Executive Chef.

Biutiful Downtown – Plini de emoții, reprezentanții au avut un mesaj scurt: ”Mulțimim celor care ne-au votat!” Locurile 2 și 3 le-au revenit celor de la Kaiam și Noua.

Cel mai bun festival

La categoria „Cel mai bun festival”, marele câștigător a fost UNTOLD, la fel ca la ediția de anul trecut.

„Pentru noi, cei care contribuim la această industrie, este o răspundere mare pentru că, de cele mai multe ori, trebuie să reușim să convingem că suntem ospitalieri în 3 sau 4 zile. Din acest motiv acest premiu trebuie să meargă către cei aproximativ 9.000  de oameni care sunt implicați. Acest premiu merge către întreaga echipă a festivalului și către Cluj”, a spus, la ridicarea trofeului, Edy Chereji, unul dintre organizatorii festivalului.

Pe locul 2 s-a clasat festivalul George Enescu, iar Electric Castle a întregit podiumul.

Cel mai bun delivery app

Premiul pentru „Cel mai bun Delivery App” a fost acordat Glovo. „Mulțumim echipei și partenerilor noștri. Fără ei nu puteam face toate aceste lucruri într-un timp atât de scurt: 1 an și jumătate”, au transmis aceștia la ridicarea trofeului.  
Loc 2 – Uber Eats
Loc 3 – Foodpanda

Cel mai bun furnizor

Locul 1 – Metro
Locul 2 –  Selgros
Locul 3 – Nordic group

Cel mai bun chef

Joseph Hadad a fost desemnat pentru cel de-al doilea an consecutiv “Cel mai bun chef”

„Să fii pe locul 1 e puțin mai periculos, pentru că după el nu avem unde să creștem. M-am gândit cu echipa mea că poate ieșim pe locul 3 sau 2, ca să ne luptăm ca la anul să fim pe 1. Vă mulțumesc tuturor! Fără staf-ul din restaurantul nostru nu se vedea ce este acum pe scenă!”, a declarat chef Hadad.

Pe următoarele două locuri s-au chef Adrian Hădean și Alex Petricean.

Cel mai bun antreprenor

Premiul I al acestei categorii i-a revenit lui Radu Savopol, creatorul businessului 5 to go. Pe locul secund s-a aflat Dragoș Petrescu, iar premiul III a fost câștigat de Dragoș Anastasiu.

Cel mai bun delivery brand

La categoria „Cel mai bun delivery brand”, Jerry’s pizza a fost alegerea juriului.

„Sunt ca un copil înainte de Crăiun. E un lucru special să fii apreciat de oameni în industria asta, una în care sunt de 20 de ani. Îmi amintesc când cea mai bună mâncare, acum 20 de ani, era un rotiosor de pui în Dorobanți. După 25 de ani sunt eu, aici, împreună cu voi și e o responsabilitate și o onoare! Mulțumesc românilor că aici mă simt ca acasă. România este o țară minunată! Dedic acest trofeu celor 550 de angajați!”, a spus Alfred Gerard Dauteuil, proprietar Jerry’s Pizza.

Locul 2 – Zen Sushi
Locul 3 – Trenta Pizza

Cel mai bun club

Locul 1 – Loft
Locul 2- Fratelli
Locul 3 – Biutiful

Cea mai buna cafenea

Locul 1 – Origo
Locul 2 – Steam
Locul 3 – Manufaktura

Cel mai bun pub

Locul 1 – Biutiful
Locul 2 – Nomad Skybar
Locul 3 – Uanderful

Cel mai bun qsr

Locul 1 – Calif
Locul 2 – Salad Box
Locul 3 – Spartan

Cel mai bun restaurant

Locul 1 – The artist
Locul 2 – Baracca
Locul 3 – Joseph

Cea mai buna cofetărie

Locul 1 – Mara Mura
Locul 2 – French Revolution
Locul 3 – Zexe Braserie

Cel mai bun hotel

Locul 1 – Teleferic Grand Hotel
Locul 2 – Epoque Hotel
Locul 3 – Radisson Blu Hotel Bucharest

Premiul publicului pentru cea mai buna cafenea

Locul 1 – 5 to go
Locul 2 – Manufactura
Locul 3 – Camera din față

Premiul Presei Pentru cel mai bun restaurant

În premieră anul acesta, s-a acordat ”Premiul Presei Pentru cel mai bun restaurant”. Joseph a fost marele câștigător.

Locul secund i-a revenit restaurantului Maize, iar pe locuri 3 s-au aflat la egalitate Casa di David și Baracca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *