Platforma Dacia de la Mioveni a devenit mai verde. Angajații au plantat încă 1.000 de copaci

Angajați ai uzinelor Dacia de la Mioveni s-au mobilizat într-o amplă acțiune de voluntariat și au plantat, în luna noiembrie, 1.000 de puieți, care se alătură astfel celor 270.000 de capaci plantați de Groupe Renault România în ultimul deceniu pe sit-urile unde își desfășoară activitatea pe plan local.

Arbuștii (molizi, mesteceni, stejar roșu, paltini și plopi) au fost aleși în funcție de tipul de sol și în armonie cu vegetația deja existentă.

“Dorim să îmbunătățim calitatea aerului, atât pe platformă, cât și în orașul Mioveni, să avem grijă de natură, de mediul înconjurător, de noi și de copiii noștri”, a declarat Christophe Dridi, președinte director general Dacia și director general Groupe Renault România.

Potrivit acestuia, în ultimii zece ani, la nivelul Groupe Renault România, au fost plantați peste 270.000 de copaci pe sit-urile unde își desfășoară activitatea.

“Îndemnul meu este să fiți cât mai sensibili cu natura înconjurătoare și să petreceți cât mai mult în natură, lăsând să crească ceva în urmă”, a spus Christophe Dridi, care a participat la acțiunea de voluntariat desfășurată pe platformă.

Platforma industrială de la Mioveni găzduiește cea mai mare Uzină Vehicule a Grupului Renault, cea mai complexă uzină mecanică – Uzina Mecanica și Șasiuri și cea mai mare platformă logistică a Alianței Renault-Nissan – Alliance International Logistic Network.

O istorie îndelungată

De-a lungul a peste cinci decenii, pe porțile Uzinei au ieșit peste 6,8 milioane de vehicule. Aici s-au fabricat generații din 8 modele diferite: Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SupeRNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (cu versiunile berlină, break, furgon și pick-up), Dacia Sandero și Dacia Duster.

În cadrul aceleiași uzine sunt produse piese și colecții de piese necesare asamblării gamei Global Access în alte uzine ale Groupe Renault din lume. În prezent, 1 vehicul iese de pe banda de Montaj la fiecare 54 de secunde, iar peste 90% din producția uzinei este exportată.

A doua mare unitate de pe platformă Mioveni este Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia. Acesta este cea mai complexă uzină a Groupe Renault, la nivel mondial, în ceea ce priveşte procesele şi activităţile, înglobează o diversitate de tehnologii de fabricaţie.

În cele patru departamente ale uzinei sunt produse piesele brute din aluminiu, se asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, osiile şi cadrele GMP (grup moto propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan, asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume. Uzina folosește sistemul de producţie comun uzinelor din cadrul Alianţei Renault Nissan Mitsubishi, Alliance Production Way (APW).

În 2018, uzina a produs în total 559.000 motoare (Energy TCe și K7), 432.000 de cutii de viteze şi 747.000 de şasiuri.

Din cadrul platformei industriale Dacia de la Mioveni face parte și  Direcția Logistică România. Acesta are ca principală misiune asigurarea condițiilor necesare bunei desfășurări a procesului de comandă/aprovizionare şi transport de piese pentru fabricația vehiculelor şi a componentelor mecanice în Uzinele Dacia de la Mioveni, precum şi în cele 24 de uzine ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi care produc vehicule din gama Global Access la nivel internaţional.

Totodată, Direcția Logistică România deservește direcția Comercială prin organizarea şi expedierea produselor finite (vehicule noi) către rețeaua autorizată de vânzări din România și din afara țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *