Termeni si conditii

Informatii generale

Banii.net este operatorul de date in ceea ce priveste prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. Va rugam sa cititi cu atentie cele ce urmeaza pentru a intelege politicile si practicile noastre cu privire la informatiile dumneavoastra cu caracter personal si modul in care le vom trata.

Drepturile Banii.net

Banii.net detine toate drepturile de autor asupra intregului continut pe site-ul https://banii.net. Reproducerea, traducerea sau utilizarea informatiilor publicate se face numai cu indicarea sursei. Este interzisa copierea sau tiparirea unor materiale apartinand Banii.net si comercializarea acestora.

Banii.net isi declina orice raspundere pentru continutul site-urilor care fac trimitere catre pagina web https://banii.net.

Banii.net isi rezerva dreptul de a modifica atat continutul, cat si structura site-ului in orice moment si fara preaviz. Articolele publicate pe Banii.net sunt proprietatea sa exclusiva.

Orice incercare de modificare a imaginii si informatiilor din prezentul site web, cu exceptia detinatorului sau legal, Banii.net, precum si realizarea de link-uri, fara acordul prealabil al Banii.net, da dreptul unilateral si neechivoc ca Banii.net sa faca uz de toate prerogativele sale de a se adresa instantelor legal competente pentru sanctionarea acestor fapte.

Raspundere

Acest site este administrat de catre Banii.net, fiind in proprietatea Banii.net. Ne rezervam dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui website, precum si Termenii si conditiile de utilizare conform normelor in vigoare.

Aceste reguli precizeaza modul de folosire de catre utilizatori a site-ului si relatiile sau eventualele probleme ce pot aparea sunt guvernate de legi aplicabile in Romania si Uniunea Europeana.

Securitatea datelor

Efectuarea de operatiuni neautorizate asupra acestui site si tentativa de efectuare a acestora, respectiv utilizarea abuziva, utilizarea frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea si/sau copierea de informatii cu scopul de a le comercializa ori alte asemenea actiuni vor fi pedepsite conform legii.

Banii.net se obliga sa nu transmita/publice nici o informatie dintre cele pe care le are in baza de date cu exceptia unui caz penal in care ii sunt solicitate aceste date.

Pentru securizarea datelor personale, accesul la aceste date este limitat doar la conditiile de utilizare a datelor si doar la persoanele autorizate sa le proceseze si sa le cripteze.

Conditii de utilizare

Puteti utiliza acest website numai in conformitate cu Termenii si conditiile de utilizare prezente si numai in scopuri legale, in conformitate cu legislatia in vigoare, reglementarile si practicile din Romania si Uniunea Europeana sau din statul din care Website-ul este accesat.

In special, sunteti de acord:

– Sa nu publicati, sa nu transmiteti sau sa nu distribuiti nicio informatie de natura obscena, defaimatoare sau nelegala, care sa produca prejudicii, fie pe sau de pe acest website;

– Sa nu utilizati acest website intr-o maniera de natura sa incalce drepturile altor persoane;

– Sa nu utilizati niciun software, procedura sau dispozitiv cu scopul de a impiedica buna functionare a website-ului, cu privire la incarcarea sau accesarea de fisiere care contin date modificate sau virusuri;

– Sa nu degradati, modificati sau schimbati aspectul grafic al acestui website sau codurile software care il alcatuiesc;

– Sa nu obtineti sau sa nu incercati sa obtineti acces neautorizat la niciuna dintre retelele noastre, prin orice mijloace.

Banii.net isi rezerva dreptul de a refuza accesul la site-ul sau in cazul in care considera ca sunt incalcate oricare din prevederile acestor Termeni si conditii de utilizare.

Prin urmare,prin continuarea accesarii sau utilizarii acestui website, va exprimati acordulde a respecta regulile si/sau modificarile acestor Termeni si conditii de utilizare.

Confidentialitate

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental pentru Banii.net, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 („Regulamentul general privind protectia datelor” sau „GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei.

Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal il reprezinta transparenta, dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acesteia.

1. Cine suntem si cum ne puteti contacta

Banii.net este persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti.

Intrucat suntem intotdeauna deschisi sa aflam opiniile dumneavoastra, precum si sa va furnizam orice informatii suplimentare de care ati putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, va incurajam sa ne contactati la adresa de email contact@banii.net.

2. Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

In general, colectam datele cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti.
Putem sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs. in timpul vizitarii site-ului nostru pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului dvs. Pe site-ul nostru putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform politicii noastre de cookies.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale persoanelor care nu au implinit varsta de 18 ani.

3. Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal in scopuri de analiza a comportamentului vizitatorilor pe site-ul nostru (exemplu: numar de vizite, ore, locatii, subiecte de interes etc). Va putem invita sa completati chestionare de satisfactie sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

Anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila. Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate.

Comunicarile de marketing se bazeaza pe consimtamantul dvs. prealabil. Va puteti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin:
– Accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi, sau prin
– Contactarea Banii.net folosind adresa de email contact@banii.net.

In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs cererii dvs.

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:
– Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei Banii.net fata de atacuri cibernetice;
– Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
– Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs. fundamentale.

4. Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal

Ca regula generala, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cat timp sunteti abonat la Banii.net sau pe durata contractului pe care il incheiem cu scopul de a va asigura serviciile noastre. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau incheierea contractului si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

5. In ce tari transferam datele dvs. cu caracter personal

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. urmatoarelor categorii de destinatari:
– Persoanelor juridice cu care Banii.net colaboreaza, pentru furnizarea unor servicii adiacente celor pe care Banii.net le furnizeaza clientilor sai, dar numai dupa acordul prealabil al clientilor care solicita astfel de servicii.

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Ne asiguram ca accesul la datele dvs. de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia. 

In prezent, stocam si prelucram datele dvs. cu caracter personal numai pe teritoriul Romaniei.

6. Cum protejam securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

7. Ce drepturi aveti

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

Aveti posibilitatea ca in orice moment sa va exercitati urmatoarele drepturi:

Dreptul la informare: puteti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor dvs personale;
Dreptul la rectificare: puteti rectifica datele personale inexacte sau le puteti completa;
Dreptul la stergerea datelor: („dreptul de a fi uitat”) puteti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;
Dreptul la restrictionarea prelucrarii: puteti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contestati exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;
Dreptul de opozitie: puteti sa va opuneti, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;
Dreptul la portabilitatea datelor: puteti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ati furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau puteti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;
Dreptul de a depune plangere: puteti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
Dreptul de retragere a consimtamantului: in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul dvs, vi-l poti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;
Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: puteti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, va puteti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si puteti contesta decizia.

8. Durata de raspuns

Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna. In cazul in care se dovedeste ca acest lucru este foarte complicat sau daca ati facut mai multe solicitari, urmeaza sa raspundem in termen de maximum doua luni si va vom anunta timpul de care dispunem pentru a va raspunde solicitarilor. Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care:
– avem consimtamantul dvs.;
– pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta;
– pentru a proteja drepturile Banii.net sau ale altei persoane fizice sau juridice.

9. Plangeri, intrebari si solicitari privind protectia datelor

Plangeri

Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212
E-mail:anspdcp@dataprotection.ro

Fara a va afecta dreptul dvs de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.

Intrebari si solicitari

Banii.net va sta la dispozitie pentru orice nelamuriri, clarificari sau orice detalii de care aveti nevoie cu privire la prezenta Politica de Prelucrare a Datelor.

E-mail: contact@banii.net

Cookies

1. Politica Banii.net de utilizare cookie-uri

Aceasta politica se refera la cookie-urile si la tehnologiile similare folosite.
Cookie-urile sunt folosite pentru urmatoarele scopuri:

  • de functionare a site-ului
  • de analiza a comportamentului vizitatorilor site-ului
  • pentru publicitate

Aceasta politica se completeaza cu politica Banii.net cu privire la confidentialitatea datelor personale in general si pe care va incurajam sa o cititi, acestea incluzand informatii suplimentare utile, inclusiv cu privire la responsabilul Banii.net pentru protectia datelor personale, toate scopurile prelucrarilor de date de catre Banii.net, drepturile dumneavoastra, precum si exceptiile si limitele acestora etc.

Protectia corespunzatoare a datelor cu caracter personal reprezinta un obiectiv important pentru Banii.net. Dorinta noastra este sa fim cat mai clari si transparenti, de aceea, pentru orice intrebare, va rugam sa ne contactati la contact@banii.net.

2. Ce sunt cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre terminalul utilizatorului catre un server Banii.net sau catre un server al unei terte parti.

3. La ce sunt folosite cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila in principal recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului.

Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile RisCo pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor.

4. Ce cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de cookie-uri: per sesiune si fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei. Cookie-urile fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada determinata de parametrii cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

5. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele tipuri de cookie-uri:
– cookie-uri strict necesare pentru functionarea site-ului
– cookie-uri de analiza
– cookie-uri pentru publicitate.

Cookie-urile si/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esentiale pentru buna functionare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastra la accesarea site-ului sau in urma actiunilor efectuate in site, dupa caz. Puteti seta browser-ul dumneavoastra pentru a bloca cookie-urile, insa in acest caz anumite sectiuni ale site-ului nu vor functiona corect.

6. Contin cookie-urile sau tehnologiile similare date personale?

Cookie-urile sau tehnologiile similare in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in multe cazuri, nici nu identifica personal utilizatorii de internet. Exista insa situatii cand datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experienta mai adaptata preferintelor sale. Astfel de date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

7. Blocare cookie-uri

In cazul in care doriti sa blocati cookie-urile, unele functionalitati ale site ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfunctionalitati sau erori in folosirea site-ului nostru.

In cazul in care sunteti de acord cu aceste limitari si doriti sa blocati cookie-urile, puteti seta browser-ul sa le blocheze. Cele mai multe browsere sunt setate implicit sa accepte cookie-uri, dar aveti posibilitatea sa modificati setarile pentru a bloca unele sau toate cookie-urile.

8. Administrarea preferintelor cu privire la plasarea de cookie-uri

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor si/sau a tehnologiilor similare pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau.

Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale website-ului.

9. De ce sunt cookie-urile si/sau tehnologiile similare importante pentru Internet?

Cookie-urile si/sau tehnologiilesimilare reprezinta un punct central al functionarii eficiente a Internetului,ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptatepreferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivareacookie-urilor poate face unele site-uri sau parti ale site-urilor imposibil defolosit.

Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor (care nu necesitaautentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
– Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii deproduse si servicii.
– Oferte adaptate intereselor utilizatorilor.
– Retinerea parolelor.
– Furnizarea de publicitate relevanta pentru utilizator.
– Masurarea, optimizarea si adaptarea caracteristicilor de analiza – cum ar ficonfirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut estevizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare decautare, direct, din alte website-uri etc.).

Website-urile deruleaza aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-siimbunatati serviciile in beneficiul utilizatorilor.