Șeful SAP România despre eliminarea facilităților pentru IT-iști: Măsura și-a atins scopul, dar firmele se pot reloca cu ușurință

Cristian Popescu, Managing Director SAP România, subsidiara locală a furnizorului german de servicii IT şi software SAP, cu venituri de peste 500 milioane de lei anul trecut pe plan local, spune că scutirea de impozit pe venit pentru programatori și-a atins scopul și România a devenit performantă în acest sector, dar atrage atenția că eliminarea acestor facilită va genera relocarea companiilor IT în alte țări.

“Din punctul meu de vedere măsura şi-a atins scopul. România este performantă acum, pe de o parte. Pe de altă parte, nu poate nimeni să facă o predicţie despre ce ar însemna să lipsească acest sprijin acordat industriei IT. Dar este important ce se face peste pentru că la noi e o problemă de retenţie vizavi de plecatul din ţară, la ce se întâmplă în jurul nostru, la sistemul de educație și sănătate, la locurile unde angajații își duc viața. Noi, companiile putem face până la un punct. Ar fi foarte interesat să vedem întregul”, a spus Cristian Popescu într-o discuție cu presa.

Potrivit acestuia, cineva ar trebui să facă un calcul exact și pus în balanță toate aspectele.

“Cred că cineva ar trebui să calculeze foarte bine. Dacă se va hotărî suspendarea scutirii, ce altceva ar putea fi pus ca să continue ce s-a atins. Industria de IT se poate reloca cu foarte mare uşurinţă. Vorbeam cu cineva din industria manufacturieră și îmi spune că, în mai puțin de o lună, totul se poate reloca, chiar şi o fabrică pentru că utilajele le are în leasing. Avem un avantaj competitiv ca și națiune și important este să-l păstrăm, iar decidenții ar trebui să gândească strategic, nu doar pe termen scurt. Lucrurile arată bine în România şi e important să ne păstrăm talentele, aici, în ţară”, a explicat Cristian Popescu.

Potrivit datelor Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii,
în România activează 1.200 de companii mari de IT (cu peste 250 de angajaţi) cu capital străin, și au un ritm susținut de creștere, de circa 12% pe an, comparativ cu cele românești, care generează circa 27% din piață, iar în ultimii trei ani au fost marcate de stagnare.

SAP a depășit 700 de angajați în România

Cristian Popescu a menționat că în acest an compania a depășit pragul de 700 de angajați, iar până la finele anului mai sunt deschise 6 posturi, care speră să fie ocupate. Vârsta medie a angajaților este de 32 de ani, iar cel mai tânăr salariat SAP este un student de 20 de ani.

“Ne concentrăm atenția pe identificarea de talente și creșterea lor. Avem grijă ca angajații să fie apreciați și să se simtă apreciați”, a spus Cristian Popescu.

Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 502 milioane de lei și un profit brut de 226 milioane de lei. În acest an, SAP România a reușit să atragă noi clienți, diversificându-și portofoliu. Printre cei mai mari clienți ai SAP România se numără: Profi, Rețeaua de sănătate Regina Maria, Carrefour, McDonald’s, STB, TAROM, Groupama, Rompetrol, Romstal și Dedeman.

Proiect pilot

În acest an, experții SAP România au realizat o platformă de echilibrare și re-dispecerizare în timp real a rețelolor de transport de energie electrică cu optimizare regională, la nivelul Uniunii Europene.

Programul Future Flow, în valoare de 13 milioane de euro, este coordonat de Comisia Europeană, specialiștii SAP România fiind responsabili cu realizarea platformei integrate dedicată productărilor de energie regenerabilă și consumatorilor mari industriali care pot participa în piața de servicii de sistem de balansare.

Concret, experții SAP România au creat un modul de optimizare în timp real a încărcării liniilor de transport de energie și o platformă regională de licitație pentru selectarea automată a ofertelor pentru echilibrarea sistemelor naționale de electricitate.

Potrivit lui Lucian Moldovanu, responsabilul de proiect, testările au fost deja realizate, urmând ca decizia de implementare să fie luată, cel mai probabil, anul viitor. Proiectul a demarat în urmă cu trei ani, fiind implicate companiile de transport de energie din patru state: România, Ungaria, Austria și Slovenia.  

Printre beneficiile programului, Lucian Moldovanu a dat ca exemplu: scăderea costurilor de echilibrare a sistemului național de transport, cu impact direct în prețurile pentru consumatori, reducerea necesarului de capacitate rezervată la nivel național pentru servicii de sistem și includerea producătorilor de energie regenerablp și a prosumerilor în piața de servicii de sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *