Studiu: 6 din 10 dezvoltatori consideră că prețurile locuințelor vor crește în următorul an

60% dintre dezvoltatorii care vor participa la târgul Imobiliarum de la Băneasa, din 11-13 octombrie, se așteaptă la creșteri de până în 10% a prețului pe metru pătrat în următorul an, conform unui sondaj realizat de Universum Events, organizatorii evenimentului.

Pe de altă parte, circa 30% dintre aceștia consideră că prețurile vor stagna în același interval, iar 10% sunt de părere că vor scădea.

Potrivit acestora, cele mai mari impedimente întâlnite de la lansarea în România au fost, de-a lungul timpului, birocrația și lipsa forței de muncă, urmate îndeaproape de evoluția imprevizibilă a factorilor externi, precum programul Prima Casă, finanțarea, accesibilitatea mijloacelor de transport.

Profilul dezvoltatorului de locuințe din București și împrejurimi

Peste 75% dintre dezvoltatorii prezenți la Imobliarium Băneasa activează pe piața locală de peste 3 ani, iar restul de 25% se încadrează în perioada 1 – 3 ani. Circa 65% construiesc blocuri, 25% au în portofoliu doar proiecte imobiliare de tip case, iar aproximativ 10% se axează pe ambele tipuri de locuințe. În plus, peste 60% dintre ansamblurile dezvoltate de aceștia se încadrează în segmentele premium și middle price.

 „Activitatea de dezvoltator imobiliar vine la pachet cu o responsabilitate extrem de mare deoarece arhitectura orașului este într-o continuă schimbare, iar proiectele noastre sunt parte integrantă din această schimbare. Prin intermediul lor dorim să readucem la viață zone premium ale Bucureștiului și, în același timp, să le sporim și valoarea. Actualmente, ne regăsim în etapa de implementare a proiectelor lansate” a declarat Ana – Maria Pop, Chief Operating Officer al Hagag Development Europe.

Dezvoltatorul are aproape finalizate lucrările la proiectul de spații de birouri H Victoriei 109, iar proiectul rezidențial H Victoriei 139 se află în curs de finalizare a etapei de consolidare.

“De curând am demarat lucrările de construcție pentru H Pipera Lake, un ansamblu rezidențial modern, dezvoltat pe malul lacului Pipera, iar anul viitor, în 2020, plănuim să dăm startul lucrărilor la H Eliade 9 Residence, un alt proiect rezidențial din categoria premium. De asemenea, intenționăm să continuăm și investițiile în portofoliul de proprietăți”, a adăugat Ana – Maria Pop.

La rândul său, Răzvan Ionescu, Director de Marketing Impact Developer & Contractor, spune că mediul economic stabil favorizează interesul clienților de a fi mai pretențioși și de a cere atât locație bună, dar și calitate, certificări ale proiectului și cât mai multe facilități și beneficii.

“De aceea, suntem convinși că proiectele noatre curente din București, Luxuria Domenii Residence și Greenfield Residence vor continua să aibă un avantaj concurențial hotărâtor atât prin prisma unicității proiectelor, dar și prin stabilitatea și încrederea pe care o oferim clienților” explică Răzvan Ionescu.

Impact Developer & Contractor are un istoric relevant de 28 de ani pe piața rezidențială din România iar Greenfield Residence a început dezvoltarea acum 12 ani.

“Proiectele de acest tip sunt excepții pe piața imobiliară din România, pe care predomină proiecte condiționate de spații limitate. Suntem într-o fază de maturizare a pieței, care se manifestă atât prin disponibilitatea și creșterea calității ofertei, dar și prin creșterea gradului de „sofisticare” a nevoilor clienților”, mai spune Răzvan Ionescu.

Printre ansamblurile care vor participa la targul Imobiliarium din 11-13 octombrie se numără Neo Timpuri Noi – divizie a One United, AFI City, Cordia-Parcului 20, Greenfield Residence, Luxuria Domenii Residence, Arcadia Apartments Domenii, H Pipera Lake, Victoriei 139, Cloud 9 Residence, American Village, Valletta Residence, Hils Pallady Apartments, City Point Aviatiei, Atria Urban Resort, Apptown Residence, Swiss Lake Residence, Casa Presei Residence, Satul Scandinav, Metropolitan Residence.

Târgul Imobiliarium, început în 2017 ca o alternativă la clasicele evenimente de real-estate, își propune să faciliteze procesul de căutare și achiziție a unui imobil, cu ajutorul tehnologiei VR. Dedicat sectorului rezidențial, proiectul reunește cel mai mare număr de ansambluri noi, ținând cont de experiența acestora și istoricul lor.

One thought on “Studiu: 6 din 10 dezvoltatori consideră că prețurile locuințelor vor crește în următorul an

  1. Bună.

    Unde pot descărca XEvil gratis pe site-ul tău?
    Am primit informații de la sprijinul dumneavoastră. XEvil este într-adevăr cel mai bun program de rezolvare captcha, dar am nevoie de cea mai recentă versiune a acestuia.

    Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *