Tranzacția anului: Alstom preia Bombardier

Grupul francez Alstom a anunţat în această seară că a semnat un acord cu Bombardier pentru preluarea diviziei feroviare, confirmând astfel zvonurile din ultima perioadă. Prin această tranzacție va fi creat unul dintre cei mai mari producători de trenuri pe plan mondila.

Conform anunțului grupului francez Alstom, protocolul de acord cu producătorul canadian de avioane şi trenuri Bombardier şi fondul public de pensii din Quebec (Caisse de dépôt et placement), vizează preluarea Bombardier Transport, divizia feroviară a Bombardier, pentru un preţ cuprins între 5,8 şi 6,2 miliarde de euro, anunță AFP.

La finalul acestei tranzacţii, fondul public de pensii din Quebec (Caisse de dépôt et placement), care în prezent este al doilea acţionar de la Bombardier Transport cu o participaţie de 32,5%, ar urma să devină primul acţionar de la grupul Alstom, controlând aproximativ 18% din acţiuni, a precizat producătorul trenurilor de mare viteză TGV, într-un comunicat de presă.

Preluarea Bombardier Transport de către Alstom va da naştere celui de-al doilea mare producător mondial de trenuri, după grupul chinez CRRC.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei, Bombardier Transport are aproximativ 36.000 de angajaţi iar în 2019 a avut o cifră de afaceri de 8,3 miliarde de dolari americani (7,7 miliarde de euro la cursul actual de schimb). Alstom a încheiat ultimul exerciţiu financiar (2018 – 2019) cu o cifră de afaceri globală de 8,1 miliarde de euro. Producătorul trenurilor TGV are aproximativ 36.300 de angajaţi, dintre care 9.500 numai în Franţa.

One thought on “Tranzacția anului: Alstom preia Bombardier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *