Un nou Renault Clio gata de lansare. Premiera, la Geneva

Francezii de la Renault au prezentat astăzi, 28 ianuarie 2019, primele detalii oficiale despre a cincea generație Clio.

Unul dintre cele mai căutate modele din Europa se apropie de o modificare importantă atât la nivelul designului cât și la cel al tehnologiei. Anunțat ca vedetă a standului Renault de la expoziția auto de la Geneva, din martie, noul Clio uimește printr-un interior mult mai închegat, dominat de un sistem multimedia cu dimensiuni considerable.

Conform oficialilor Renault, Clio a fost comercializat – de la prezentarea primei generații, în 1990, până acum – în peste 15 milioane de unități. Doar anul trecut au ajuns la clienți 450.000 de vehicule. Această a cincea generație a Renault Clio ascunde o mulțime de modificări, pornind de la noua platformă a Alianței Renault – Nissan – Mitsubishi, CMF-B, trecând prin o nouă gamă de motoare și ajungând la așteptatul sistem hibrid de propulsie E-Tech.

Noul Renault Clio

Prezentare Renault Clio

Publicată de Banii.net pe Luni, 28 ianuarie 2019

„Cea de-a cincea generație Clio este foarte importantă pentru noi, deoarece modelul este best-seller în segmentul său și al doilea cel mai bine vândut automobil din Europa. Interiorul a suferit o adevărată revoluție, cu o îmbunătățire considerabilă a calității percepute, o mai mare sofisticare și o tehnologie de vârf”, a declarat Laurens van den Acker, vice-președinte Renault care are în subordine divizia de design.

Renault Clio este produs la uzinele din Bursa (Turcia), Flins (Franța), Novo Mesto (Slovenia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *