Anca Vlad, despre antreprenoriat: Am trăit din plin fiecare zi şi nu m-am plictisit deloc!

Anca Vlad, fondatoarea grupului Fildas-Catena, a primit în cadrul Galei Antreprenoriatului Românesc, eveniment organizat de Banii.net şi Business Review, distincţia “Cel mai bun antreprenor din Sănătate”. În discursul care a urmat decernării premiului, Anca Vlad a ţinut să încurajeze femeile din România care au apucat calea antreprenoriatului şi le-a urat să ajungă la afaceri relevante.

“Mă bucur că nu putem declina cuvântul antreprenor la momentul acesta. Îmi place să joc foarte tare, în liga băieţilor. Sunt mândră că am reuşit! Aş dori ca tot mai multe doamne – apropo, suntem 47% antreprenoare, adică peste media europeană –  să intre în antreprenoriatul acesta mai agresiv, mai la top, mai cu băieţii. Nu e foarte greu, mai puneţi un zero şi încă un zero, cifrele sunt aceleaşi în final”, a spus Anca Vlad.

Un viitor la fel de frumos

Fondatoarea Fildas-Catena are multă încredere în noua generaţie, aşa că este convinsă că afacerea pe care a fondat-o se va dezvolta la fel de frumos mult timp de acum înainte. “Am fost într-un magazin de pânzeturi în Veneţia şi am întrebat-o pe doamna care le vindea dacă pânzele sunt vechi. Mi zis că pânzele nu sunt vechi, “io sono vecchia”. “Io sono vechia”, dar sunt într-un proces de hand-over către tânăra generaţie şi, din fericire, visul va merge mai departe. Iar în ceea ce priveşte cei 30 de ani de antreprenoriat, pot să vă spun că am trăit din plin fiecare zi şi că nu m-am plictisit deloc”, a spus Anca Vlad. Aceasta a mai explicat şi cum vede ea rolul antreprenorului într-o afacere, dar şi cât de important este să ai şi să le dai încredere în oamenii care te ajută să creşti businessul.

“Din fericire, fiul meu a înţeles foarte repede, după doi ani, că rolul lui este să faciliteze comunicarea, pentru că noi credem foarte mult în intraprenoriat. Ştim cu toţii că, dacă nu promovăm intraprenoriatul – antreprenoriatul intern -, nu putem evolua atât de repede precum o cere piaţa şi  viaţa. Prin urmare, facilităm comunicarea – acesta este rolul antreprenorului”, a încheiat Anca Vlad.

Gala Antreprenoriatului Românesc (VIDEO)

2 thoughts on “Anca Vlad, despre antreprenoriat: Am trăit din plin fiecare zi şi nu m-am plictisit deloc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *