INTERVIU Claudiu Necșulescu, JIDVEI: „Vinul este cel mai bun ambasador al României”

Claudiu Necșulescu – Jidvei

Antreprenorul Claudiu Necșulescu, cel care a preluat în urmă cu două decenii podgoria de la Jidvei, a reușit să clădească un business de succes și să redea gloria de altădată acestui brand recunoscut în întreaga lume pentru vinurile produse în zona Târnavelor.

Claudiu Necșulescu este prezent în Top 100 Antreprenori, clasament rezlizat de portalul Banii.net și Business Review, la finele anului trecut, ocazie cu care ne-a acordat un interviu.

Potrivit omului de afaceri, vinul românesc poate deveni o prioritate coerentă de promovare, cel mai bun ambasador al României fiind vinul, întrucât vița-de-vie și vinul au “secole de istorie și tradiție în această minunată țară”.

Totodată, Claudiu Necșulescu consideră că prioritatea ,,zero” pentru a putea discuta de viitor o reprezintă educația, centrată pe cele trei valori definitorii: familia, religia și tradițiile.

Mai multe amănunte despre businessul creat de Claudiu Necșulescu, puteți citi aici: Jidvei – o afacere de viţă nobilă

Vă invităm să citiți mai jos interviul integral.

Banii.net: Ce investiții ați realizat anul trecut și ce investiții aveți programate pentru 2019? Dar pentru următorii 5 ani?
Claudiu Necșulescu:
Având în vedere dinamica sectorului vitivinicol, suntem obligați să fim în permanență  conectați cu tehnologiile de ultimă oră care să asigure în primul rând o creștere a calității produselor, dar și o creștere a productivității și a eficienței.

Dacă vorbim de creșterea calității, în 2018 s-au finalizat două proiecte majore la Crama Jidvei, însumând o valoare peste 6 milioane de euro. Este vorba de o linie nouă de îmbuteliere isobarică de 700 sticle/oră care ne va permite și realizarea de produse noi de tip spumos, spumant și frizante. De asemenea, vorbim despre mărirea capacității de fermentare cu temperatură controlată cu peste 2.500.000 litri și de o nouă secție de condiționare ultramodernă cu 2.000.000 litri, capacitate pe care o numesc “plămânul cramei”.

Cât privește sectorul viticol, aici s-a derulat un program cu o valoare de 1.500.000  euro în echipamente pentru condiționarea apei și a soluțiilor pentru tratamente directe care contribuie la creșterea productivității  și a sustenabilității, permițând o scădere a consumurilor de pesticide și a numărului de tratamente. 

Banii.net: Care a fost cea mai mare realizare companiei/grupului de companii pe care îl conduceți?
Claudiu Necșulescu:
Ca lider de piață, ne bucură că suntem în al patrulea an consecutiv cu o creștere în 2 cifre. Este elementul care ne dă convingerea că proiectul și planul propus au fost corecte și  viabile.

Banii.net: Care sunt cele mai mari vulnerabilități ale economiei românești și care credeți că sunt atuurile?
Claudiu Necșulescu:
Nu aș face referiri la întreaga economie și m-aș rezuma la sectorul vitivinicol. În ceea ce privește vulnerabilitatea, cred că cea mai mare problemă o reprezintă impozitarea muncii în mod excesiv. De asemenea, degradarea imaginii de țară influențează în mod negativ, deoarece pentru vin reprezintă o parte esențială în promovare.

Banii.net: Ce trebuie făcut pentru dezvoltarea antreprenoriatului în România?
Claudiu Necșulescu:  
Un dialog continuu cu structurile asociative, patronale, care au reprezentativitate. În acest context, doresc să punctez în mod special nevoia de a încuraja rolul criteriului de evaluare și de reprezentativitate. Astfel, decidenții din fruntea statului pot avea un dialog constructiv care să permită luarea unor decizii care ulterior să nu poată fi atacate.

Promovarea de către media a lucrurilor pozitive, care marchează evoluția antreprenoriatului românesc. Și nu în ultimul rând productibilitate pentru cadrul legislativ.

Banii.net: Care credeți că sunt obligațiile antreprenorilor români față de România?
Claudiu Necșulescu: 
Să învățăm să întoarcem din bunătatea de a trăi și a muncii în această minunată țară, prin acțiuni care să dea încredere în viitorul acestei țări. Întotdeauna i-am îndemnat pe cei din jurul meu să se gândească măcar un minut pe zi la această țară. Nici nu vă dați seama ce energii ar descătușa acest minut.

Banii.net: Cum vedeți compania dumneavoastră în următorul secol?
Claudiu Necșulescu:
Dacă astăzi suntem la a treia generație sper că viitorul centenar pe care ,,nu sunt sigur că-l voi prinde” să găsească Jidvei în aceeași poziție de lider.

Banii.net: Care sunt proiectele de responsabilitate socială în care v-ați implicat și de ce le-ați ales?
Claudiu Necșulescu:
Prioritatea ,,zero” pentru a putea discuta de viitor o reprezintă educația. Este motivul pentru care am susținut întotdeauna actul de educație cu cele trei valori definitorii: familia, religia și tradițiile.

Banii.net: Care este brandul românesc care reprezintă (sau ar putea reprezenta) cel mai bine România în lume?
Claudiu Necșulescu:
Vinul românesc poate deveni o prioritate coerentă de promovare, cel mai bun ambasador al României și când spun asta mă gândesc la vin și viță-de-vie, discutăm de secole de istorie și tradiție în această minunată țară.

Banii.net: Nominalizați un CEO/antreprenor român pe care îl admirați.
Claudiu Necșulescu:
Cristian Covaciu, un antreprenor care a reușit alături de familie, alături de mama și fratele său, să aducă compania  I.P.E.C  între primi trei producători mondiali de porțelan. Felicitări!

One thought on “INTERVIU Claudiu Necșulescu, JIDVEI: „Vinul este cel mai bun ambasador al României”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *