Ludovic Orban: România va beneficia de finanţare cum nu a beneficiat în istoria sa

Premierul Ludovic Orban a declarat că România se va bucura în perioada următoare de numeroase oportunităţi de dezvoltare.

„Din fericire, România va beneficia în următorii cel puţin şapte ani, dacă nu şi mai mult, de oportunităţi pe care nu le-a mai avut în ultima perioadă. În primul rând, România este o ţară din ce în ce mai atractivă pentru partenerii ei economici internaţionali. În al doilea rând, România va beneficia de finanţare cum nu a beneficiat în istoria sa. Finanţări externe importante, fie din bugetul Uniunii Europene 2021-2027, fie din facilitatea de rezilienţă şi recuperare decisă la nivel european, fie din alte programe „, a spus Ludovic Orban.

Premierul a explicat că autoritățile trebuie să puna accent pe accesarea fondurilor europene.

„Următorii ani vor fi decisivi pentru dezvoltarea economică a României. Noi am luat decizia fermă de a pregăti cu minuţiozitate fiecare program, fiecare domeniu de activitate, fiecare proiect, astfel încât în momentul în care banii vor fi accesibili, noi să fim pregătiţi să-i utilizăm cât mai repede, cât mai eficient şi cu cât mai multe efecte benefice pentru viaţa de zi cu zi a românilor şi pentru dezvoltarea economică a României”, a precizat prim-ministrul.

Ludovic Orban a mai declarat  că programul de investiţii şi relansare economică vizează dezvoltarea infrastructurii de transport, infrastructurii energetice, comunicaţiilor, infrastructurii de sănătate, infrastructurii educaţionale, care să pună bazele unei modernizări rapide a României.

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la prezentarea proiectului noii termocentrale Romgaz-GSP Power din satul Halânga, comuna Izvoru Bârzii, în apropiere de Drobeta Turnu Severin.

Sursa: Agerpres.ro

Adrian Zuckerman: Comuniștii chinezi controlează presa din China și vor să facă exact același lucru în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *