Organizația Mondială a Comerțului: scăderea economică şi pierderile de locuri de muncă provocate de coronavirus, mai grave decât criza din 2008 – VIDEO

Într-un mesaj video, șeful Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, anunță că proiecţiile arată că scăderea economică şi pierderile de locuri de muncă provocate de pandemia de coronavirus vor fi mai grave decât recesiunea din 2008.

„Această pandemie va avea în mod inevitabil un impact enorm asupra economiei. Proiecţiile recente prevăd o încetinire economică şi pierderi de locuri de muncă mai grave decât criza financiară globală de acum 12 ani”, a precizat Roberto Azevedo, conform news.ro

El a adăugat că ”proiecţiile recente prevăd o încetinire economică şi pierderi de locuri de muncă care sunt mai grave decât criza financiară globală de acum 12 ani”, a adăugat el.

El a spus că prognozele concrete nu sunt încă disponibile, însă economiştii OMC se aşteaptă la ”o scădere foarte accentuată a comerţului”.

Cu toate acestea, Azevedo a arătat că ţările pot lua măsuri importante pentru a limita daunele economice imediate şi a pune bazele unei recuperări pe termen lung, el îndemnându-le să lucreze împreună.

„Eforturile de coordonare vor creşte puterea noastră colectivă de luptă cu recesiunea”, a adăugat el.

Azevedo a lăudat măsurile adoptate de guverne, dar nu a date exemple de ţări, el cerând totodată ca statele membre ale OMC să dea dovadă de transparenţă şi să facă schimb de informaţii.

One thought on “Organizația Mondială a Comerțului: scăderea economică şi pierderile de locuri de muncă provocate de coronavirus, mai grave decât criza din 2008 – VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *