Platformă lansată de STS pentru completarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor de angajator

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că este activă platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator.

„Platforma operaţionalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale le permite cetăţenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite şi, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menţionăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora”, precizează GCS, care mai susține că “datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului”. Autoritățile avertizează că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online nu beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea.

Diferenţele dintre Certificatul de Situație de Urgență și avizul de forță majoră

Declarații obligatorii

“Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, mai arată GCS.

De pe platorma stirioficiale.ro pot fi descărcate în continuare modelele declarațiilor pe proprie răspundere (https://bit.ly/2UCPf9e ) / adeverințe angajator (https://bit.ly/3aC2BJq ), în format PDF, care pot fi completate ulterior descărcării fișierelor.

Platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Gabriela Firea: Testarea bucureştenilor va începe la jumătatea săptămânii viitoare

One thought on “Platformă lansată de STS pentru completarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor de angajator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *