Record îngrijorător în SUA: 1,48 milioane de noi șomeri într-o singură săptămână

Departamentul american al Muncii a informat că 1,48 milioane de persoane au solicitat pentru prima dată o alocaţie de şomaj în săptămâna 15-20 iunie. Este vorba de o cifră peste estimările analiştilor, care mizau în medie pe 1,25 milioane noi cereri pentru alocaţii de şomaj, ceea ce ilustrează dificultăţile cu care se confruntă autorităţile americane în diminuarea şomajului în contextul pandemiei de Covid-19, anunță AFP.

Departamentul american al Muncii a subliniat, însă, că numărul cererilor pentru ajutoare de şomaj înregistrate în săptămâna 15 – 20 iunie „este în scădere” comparativ cu numărul revizuit în sus, până la 1,54 milioane de cereri, faţă de aproape 1,51 milioane de cereri, cât a anunţat iniţial, pentru săptămâna precedentă.

În total, de la oprirea brutală a economiei americane la mijlocul lunii martie, după introducerea măsurilor de izolare pentru a opri răspândirea virusului, peste 47,2 de milioane de americani (adică mai mult decât întreaga populaţie a Argentinei) au depus cereri pentru acordarea de ajutoare de şomaj.

Aceste date vin pe fondul unor semnale conflictuale privind economia americană. Statul New York, odată epicentrul pandemiei de coronavirus, înregistrează o scădere a numărului de noi infecţii şi se redeschide treptat. În schimb, multe state care au relaxat anterior restricţiile înregistrează în prezent o creştere a numărului de infecţii, în special Florida, Texas şi Arizona, ceea ce ar putea să le afecteze revenirea economică.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *