Record pentru Toyota România în 2019. Vânzările au crescut cu 33%

Românii au cumpărat peste 7.600 de mașini Toyota și Lexus în 2019, cu 33% mai multe față de anul precedent, respectiv 1.893 de vehicule în plus comparativ cu 2018, Toyota România înregistrând astfel o cotă de piață de 4,3%, în creștere față de anul precedent.

 Trendul pozitiv înregistrat la nivelul vânzărilor demonstrează că un segment important de consumatori români a rămas fidel mărcilor Toyota și Lexus într-o piață în creștere, iar alții noi au devenit consumatori ai brandului, atrași de calitatea și fiabilitatea pentru care cele două mărci sunt renumite.

„Anul 2019 ne-a adus o creștere record a cotei de piață, până la 4,3%, pe fondul unei cereri puternice pentru modelele hibride, dar și al lansărilor de noi modele dotate cu tehnologii avansate de propulsie. Am promis că 2019 va fi anul Toyota în România și ne-am ținut de cuvânt. Suntem numărul 1 pe segmentul de piață al hibrizilor datorită clienților noștri, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată”, a declarat Edit Târcolea, general manager Toyota România, parte a grupului britanic Inchcape.

Aygo și noul RAV4, printre preferințele românilor

Principalii piloni de creștere ai Toyota comparativ cu 2018 au fost următoarele modele: noul RAV4 cu o creștere de 65%, urmat de Aygo cu 52% mai mult, Yaris (+31%) și Toyota C-HR (+45%).

De asemenea, Lexus, unul dintre cele mai tinere branduri de lux din România, a înregistrat un avans în vânzări de 69%, în condițiile în care segmentul auto premium a rămas la nivelul anului 2018.

Evoluția semnificativă a vânzărilor de mașini Toyota și Lexus în România se înscrie în rezultatele substanțiale obținute la nivel european de către Toyota Motor Europe, care a anunțat o cotă de piață în creștere în 2019, până la 5,3%, în contextul unei piețe stabile.

Anul trecut au fost comercializate peste 1 milion de vehicule Toyota, cifră atinsă pentru prima oară din 2008, în creștere cu 4,5% comparativ cu anul precedent. Vânzările totale ale mărcii Lexus au crescut cu 14,5% în 2019, până la un număr record de 87.206 vehicule.

Cu peste 550.000 de vehicule hibride vândute în 2019 la nivel european, Toyota și Lexus oferă un total de 20 de modele hibride, cea mai largă gamă de vehicule hibride complete din industrie.

„Ajunsă la cea de-a patra generatie, tehnologia noastră hibridă reprezintă peste jumătate din vânzările noastre în Europa. Acest rezultat confirmă atingerea obiectivului nostru de a oferi electrificare pentru cei mulți, nu doar pentru cei aleși. De asemenea, costul total de exploatare redus reprezintă unul dintre atuurile principale ale acestei tehnologii, iar nivelul scăzut al emisiilor, alături de un consum redus, de calitate și de durabilitate fac din mașinile Toyota un vehicul care a câștigat definitiv încrederea clienților noștri”, a declarat Eduard Diaconu, director de Vânzări și Rețea în cadrul Toyota România, parte a grupului britanic Inchcape.

Citiți și:
Toyota România face angajări. Cum arată profilul candidatului

Toyota România este importatorul exclusiv pentru Toyota și Lexus în România, parte din grupul Inchcape – cel mai mare distribuitor și retailer auto din lume, cu o prezență globală în 32 de țări și având peste 18.000 de angajați. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *