Italienii dețin cele mai multe firme cu capital străin din România

Italienii sunt atrași de oportunitățile de afaceri din România. Aproape 50.000 dintre companiile înregistrate la noi au acționari italieni, în timp ce numărul companiilor cu capital olandez este de aproape zece ori mai mic. Cu toate acestea, capitalul social subscris de companiile investitorilor italieni este de 3,854 miliarde dolari, iar cel subscris de firmele cu acționariat olandez este de 12,764 miliarde de dolari.

Datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) sunt pentru sfârșitul lunii iulie 2020, când în România existau 229.002 de societăţi cu participare străină la capitalul social. Valoarea totală a capitalului subscris de acestea era de 63,917 miliarde de dolari.

Mai puține firme înregistrate

Numărul companiilor nou înfiinţate care au capital străin a scăzut în primele şapte luni cu 37%, comparativ cu perioada similară din 2019.
Astfel, au fost înregistrate 2.110 de societăţi noi, al căror capital social subscris a ajuns la 4,574 milioane de dolari, în scădere cu 66,3% faţă de ianuarie-iulie 2019.

Pe domenii, cele mai multe firme înmatriculate au fost înregistrate în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, reparaţii auto şi moto, respectiv 31,42% din total, activităţi profesionale, administrative, ştiinţifice şi tehnice – 20,87% şi transport, depozitare şi comunicaţii – 12,61%.

În luna iulie, cel mai mare capital social, de peste 58 de milioane de dolari, a fost subscris de compania EDPR Romania SRL, cu acționariat spaniol, urmată de Elit Romania Piese Auto Originale SRL (Elveția, 26,1 milioane de dolari)  și Farview Prime Investments (Cipru, 25,5 milioane de dolari).

Mesajul unui producător mic de mobilă: Cumpărați produse românești să salvăm economia!

Noi semne ale crizei: Se va construi mai puțin în următoarea perioadă

Ultimatum de la Orban: astăzi să fie gata ordinul privind reluarea şcolilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *